emouse boeken

 

Roparun

De Roparun is een loopevenement van 530 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

 

From Utrecht with Love

In september lopen 2 Utrechtse ultraloopsters de Transalpine Run om geld in te zamelen voor Pink Ribbon.
De Transalpine Run is een hardloopwedstrijd van Duitslands over de Alpen naar Italië. De totale afstand is 260 km en 15.000 hoogtemeters moeten overwonnen worden.

 

Duchenne Heroes

Duchenne spierdystrofie is een zeer ernstige, erfelijke ziekte waarbij spierweefsel langzaam wordt afgebroken. Op dit moment is Duchenne nog niet te genezen of uberhaupt te voorkomen. Maar een wetenschappelijke doorbraak lijkt eindelijk dichtbij. Eén van de projecten die sinds 1998 door het Duchenne Parent Project wordt gefinancierd, het onderzoek ´Exonskippen´, gaf hoopgevende resultaten bij experimenten. Inmiddels zijn de eerste klinische tests met een groep patiëntjes gestart. Eindelijk gloort er perspectief. Niet voor de huidige generatie patiëntjes, maar hopelijk voor de volgende! Het onderzoek naar Duchenne is in een cruciaal stadium. Juist nu mag het niet stoppen wegens geldgebrek. Met de opbrengst van Duchenne Heroes kunnen de onderzoeken voortgezet worden.

 

Fietsen voor MD

Vijf fietsers gingen op 08.08.08 de uitdaging aan om zo vaak mogelijk op één dag naar de top van de Col de la Colombière te fietsen. Het doel: zoveel mogelijk geld bij elkaar fietsen voor de spierziekte MD (myotone dystrofie). En dat is gelukt: meer dan 40.000 euro is er met de actie binnengehaald! Vooral dankzij de ongelooflijke prestaties van Rianne (5x), Hans (8x), Jeroen (4x), Janine (6x) én MD-patient Andor (4x)

 

Stichting SpierKracht

Stichting SpierKracht zet zich in voor kinderen met de zeldzame spierziekte Limb Girdle Musculaire Dystrofie type 2D. Dit is een zeer progressieve aandoening waarbij alle spieren worden afgebroken behalve die van het hart. Stichting SpierKracht wil bijdragen aan het wereldwijd bevorderen van en financieel steunen van wetenschappelijk onderzoek om dit ziekteproces te doorgronden en een gerichte behandeling te vinden. Stichting SpierKracht wil fondsen verkrijgen ter dekking van de kosten welke voortvloeien uit de behandeling van de kinderen. De stichting wil middels het geven van voorlichting ook bijdragen aan beeldvorming en de kwaliteit van leven verhogen. SpierKracht is een kleine maar aktieve stichting, die jaarlijks acties organiseerd om geld in te zamelen. Iedere euro die SpierKracht ontvangt wordt goed besteed. De overheadkosten van de acties zijn nul omdat medewerkers belangeloos meewerken, drukwerk gesponsord word en voor alle andere kosten worden per actie sponsors gezocht. Het bestuur zet zich uiteraard ook belangeloos in.

 

Right to Play

Ontwikkeling door Sport ontstond naar aanleiding van steeds sterkere aanwijzingen dat de ondersteuning van het recht van kinderen om te spelen leidt tot een betere en gezondere lichamelijke en psychosociale ontwikkeling van het kind. Bovendien versterkt het de gemeenschap. De sport* wordt nu door velen, waaronder internationale experts op het gebied van ontwikkeling, educatie, gezondheid, sport, economische ontwikkeling en conflictbeheersing, erkend als een effectief middel bij het streven naar ontwikkeling en vrede.

 

 

Literatuur NL

Literatuur

Geschiedenis

Wetenschap

Streek&land

Sport

Voeding

Diversen

Bijou detectives